6.02.2014 г.

Родни звезди пеят благотворително в новата спортна зала в Стара Загора

Спортна зала „Иван Вазов“ ще приеме благотворителен концерт в подкрепа на кампанията за борбата с хепатита под наслов „Хепатитът до мен”. Организатори на събитието на 22 февруари са Фондация „Христо Гешов” и Национално сдружение „Хепасист“.Дует „Шик”, Орлин Горанов,Теди Кацарова, Мариана Попова, Стефан Илчев, Искрен Пецов, Софи Бард и още много други ще се качат на сцената в Стара Загора за да се обявят в подкрепа на кампанията.„За нас изпълните е голяма радост да бъдем част от тази кампания, защото чрез нас много хора могат да се информират за сериозността на това заболяване. Мисля, че даваме пример на останалите и тук е момента да ги приканим всички да се запознаят с начините на заразяване и видовете хепатит, както и да се изследват, защото хепатита е коварно заболяване и може да доведе до цироза и рак на черния дроб, съответно и до фатален край. ” каза Теди Кацарова.
От Фондация „Христо Гешов” планират да направят още няколко инициативи една от които е в подкрепа на кръводаряването.
Национална информационна кампания „Хепатитът до мен” стартира на 1.12.2013 година и е подкрепена от няколко организации една от които е сдружение „Хепасист”, които дълги години се занимават с борба и превенция с хепатита.
На 25.01. 2014 година се състоя първият благотворителен концерт в подкрепа на кампанията където бяха събрани 1102 лева. Всички събрани средства от благотворителни концерти и инициативи ще бъдат използвани за закупуване на скринингови тестове за хепатит Б и Ц, с които ще бъдат изследвани хора от всички краища на страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар