14.02.2014 г.

Луков марш, въпреки всичко ще има

Факелното шествие в памет на ген. Христо Луков ще се проведе, но с нов сборен пункт и променен
маршрут, става ясно от съобщение на сайта на проявата.
"Твърдението, че Луковмарш е забранен е откровена лъжа. Дали разпространението на тази информация се дължи на некомпетентност при отразяването, повторена папагалски от много медии, или е съзнателна дезинформация, целяща да откаже много хора, тепърва ще се изясни.
Решението на Столична община е да не съгласува шествието. Което на практика не означава абсолютно нищо. Режимът е уведомителен и при липса на забрана, ние ще проведем събитието, упражнявайки правото си, гарантирано от Конституцията. В самото становище на главния прокурор е записано, че срока за обоснована забрана на шествието е изтекъл отдавна. Няма и наличие на извънредни обстоятелства, позволяващи прекратяването му.
Единствената промяна е в сборния пункт, който е паметника на Незнайния войн, началото е от 17:30 часа на 15 февруари. Има промени и в маршрута. Това е компромис от наша страна, тъй като сме се съгласили с молбите на полицията.
До тази промяна се стигна след безпрецедентния натиск, който кликата на антиконституционната партия ДПС и наследниците на убийците на ген. Луков от БСП, чужди посолства, начело с израелското и различни НПО-та, проводници на чужди интереси, оказват върху българските власти, за забрана на марша. След няколкочасови разговори с представители на полицията и Столична община, решихме да направим компромис и да променим началната точка и маршрута на шествието.
Дебело подчертаваме, че това наше решение е израз на добра воля към съответните институции и се надяваме то да бъде оценено от тях. Искаме да успокоим всички, които искат да вземат участие в Луковмарш, а и неговите противници, че няма правно основание, на което той да бъде забранен.
Луковмарш ще го има, въпреки всичко!

Луковмарш и тази година ще премине при изключителен ред и дисциплина", заявяват организаторите на шествието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар