23.04.2013 г.

SMS-паркиране в Зелената зона на Стара Загора

Гражданите и гостите на Стара Загора вече могат да заплатят престоя си в Зелената зона чрез изпращане на SMS, съдържащ държавния регистрационнен номер на автомобила, на кратък номер 1342, съобщи кметът Живко Тодоров. Според него въведената услуга добива бързо популярност и все повече граждани се възползват от улеснението да заплатят престоя си в централната градска част чрез изпращане на кратко съобщение.
Съответните места са обозначени със специални табели. С един SMS се заплаща 1 лв. за 1 час престой в Зелена зона. Веднага след паркиране на автомобила върху паркомясто в „Зелена зона" водачите трябва да изпратят SMS за самотаксуване, като системата автоматично връща отговор на заявката за паркиране.
Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално съдържанието на държавния регистрационнен номер на автомобила. Ако заплатеното време изтича, няколко минути преди това, гражданите ще получават съобщение да заплатят отново или да напуснат зоната. Ако го направят, времето за паркиране автоматично се удължава с още 1 час.
Общинската полиция в Стара Загора е снабдена с технически устройства за контрол. Служителите разполагат с модерни таблети, с които извършват проверка дали номерата на паркираните в „Зелена зона“ автомобили са въведени в системата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар