29.04.2013 г.

Великденски концерт в операта

Държавна опера Стара Загора ще представи Великденски концерт на 30 април от 19,00 часа. Програмата включва арии и дуети от опери на Моцарт, Верди, Росини, Пучини, Чайковски,оперети на Лехар и Калман.
Ще участват Ивайло Джуров, Яница Нешева, Емилия Джурова, Анна Дитри, Денис Иванов, Нели Нечева, Георги Димитров, Рени Стефанова и Светлана Иванова. Диригент е Лучано ди Мартино, корепетитор - Полина Влахова, концертмайстор - Паулина Колева.
От 2000 до 2004 г. Лучано Ди Мартино работи като музикален директор и главен диригент на Държавна опера Стара Загора. От 2005 г. е постоянен гост-диригент на Класик ФМ оркестър, а от 2008 г. е редовен гост-диригент на Хамбургската държавна опера. През 2010 и 2011 г. дирижира различни постановки в Мариински театър, Санкт Петербург. Една от тях е новата постановка на Любовен еликсир от Доницети с участието на оперните звезди Анна Нетребко и Ервин Шрот, копродукция на Кралската опера Ковънт Гардън, Лондон и Операта на Бастилията, Париж. Лучано Ди Мартино бе назначен наскоро за консултант в почетния комитет на конкурса Тонали в Хамбург. През април 2012 г. дирижира в новата Опера на Израел в Тел Авив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар