8.04.2013 г.

Започнаха снимките на филма за Левски

В три манастира край Велико Търново - Къпиновския, Килифаревския и Плаковския, започнаха снимките на игрален филм за Васил Левски, е съобщил за БТА режисьорът Максим Генчев.
В продукцията ще бъдат представени 31 години от живота на Апостола на свободата.
Деветгодишният Симеон Филипов се превъплащава в ролята на Левски като дете, а актьорът от Плевенския театър Веселин Плачков ще играе ролята на Васил Левски като зрял човек.
Сред сцените, които се заснемат в манастирите, е срещата между Левски и Евлоги Георгиев, с вуйчото на Апостола - архимандрит Василий, с брат му Христо, с поп Петър, с Лейла - дъщеря на Мухарем бей и др.
В масовите сцени участват членове на клуб "Традиция" и самодейци от читалищата към община Велико Търново.
Във филма ще бъдат представени общо 70 образа, казва Максим Генчев. Това са исторически личности, с които Левски се е срещал в живота си и които са оказвали въздействие върху него.
Снимките, които ще бъдат направени край Велико Търново, ще бъдат изпратени на бъдещи копродуценти на филма от България, Гърция, Турция, Румъния и Сърбия, за да се осигури финансиране на следващия етап на филма, отбелязва режисьорът.
До момента са осигурени 50 хил. лв. от бюджета на филма, с които са започнали предварителните снимки. Средствата са от дарения и от изпратени есемеси, уточни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар