22.04.2013 г.

„Хляб по водите” ново издание на романа на Ъруин Шоу


„Хляб по водите” е новото заглавие, излязло на книжния пазар в края на миналата седмица.
Какво се случва с едно семейство, когато неочаквано получава възможност да сбъдне всички свои желания и да осъществи мечтите си?
Университетският преподавател Алън Стренд е глава на скромно, но сплотено семейство. Съпругата му е учителка по пиано, синът му – музикант, по-голямата му дъщеря е компютърен специалист с амбициозни планове за бъдещето, а малката е запалена тенисистка. Една нощ именно тя спасява от обир влиятелния адвокат Ръсел Хейзън. Отчужден от близките си, той е впечатлен от задружното семейство. За да изрази своята голяма благодарност Хейзън използва влиянието си и им осигурява средства и възможности, за които дори не са смеели да мечтаят. Възползвайки се от шансовете за професионално развитие, всяко едно от децата на Странд поема по своя път. Но щедрите жестове на Ръсел Хейзън отприщват след себе си събития, за които никой не е подготвен.
Изключително фино Ъруин Шоу улавя специфичната динамика на отношенията в едно семейство – топлотата, малките тайни, всекидневните ритуали. С освежаваща откровеност показва болките и триумфите на това да бъдеш родител, тръпката и стремежа да осъществяваш амбициите си, но и последствията от твърде лесно изпълнените желания.
Ъруин Шоу е един от знаменитите американски автори на ХХ век. Писател и сценарист, той е носител на множество престижни литературни награди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар