19.04.2013 г.

София Копола открива програмата „Особен поглед” на тазгодишното издание на Кан

Програмата "Особен поглед" на кинофестивала в Кан тази година ще бъде открита с продукцията на София Копола "The Bling Ring", в който главната роля е поверена на Ема Уотсън. Това се съобщава в официалния микроблог на фестивала в Туитър, предаде РИА "Новости".
Журито на "Особен поглед" тази година ще бъде оглавено от режисьора Томас Винтерберг, чийто филм "Ловът" участва миналата година в основната конкурсна програма на кинофестивала в Кан, а вече може да се гледа и у нас.
В "The Bling Ring" се разказва за банка крадци, ръководени от Ники Пруго, които през 2008-2009 г. извършват обири у холивудски знаменитости като Линдзи Лоън, Меган Фокс, Орландо Блум и Парис Хилтън.
Кинофестивалът в Кан тази година ще се състои от 15 до 26 май. Фестът ще бъде открит с "Великият Гетсби" на Баз Лурман с Леонардо ди Каприо в главната роля.Филмът "Зулу" на френския режисьор Жером Сал ще бъде прожектиран на закриването на кинофеста. В главните роли зрителите ще видят Орландо Блум и Форест Уитакър. Журито на основната конкурсна програма ще се оглавява от режисьора Стивън Спилбърг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар