25.04.2013 г.

„Анонимните” хакнаха ДКЕВР, призоваха потребителите да не плащат ток

Сайтът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) все още е блокиран след хакерската атака на Анонимните от снощи, съобщи БГНЕС.
Вчера, малко след 20.00 часа, Анонимните хакнаха сайта на държавния регулатор. Два часа по-късно на официалната страница www.dker.bg се появява съобщението, че сайтът е недостъпен. В същото време във Фейсбук Анонимните пуснаха следното съобщение:

"Здравейте,

Днес свалихме сайта на ДКЕВР, dker.bg, регулаторът работещ за ЕРП-тата и производителите на ток, пренебрегващ интересите на хората. Ние няма да ги оставим да ни разиграват отново с поредното увеличение на тока, поради което изразяваме недоволството си.

Ние сме Анонимните!

Ние сме легион,

ние не забравяме,

ние не прощаваме.

Твърде късно е да ни очаквате, ДКЕВР!".


В социалната мрежа Анонимните казват за своя обявен "Бойкот": "Начин на борба или протест, който се изразява в едностранно прекратяване на взаимоотношения, в оттегляне на подкрепата, в неизпълнение на обичайните права и задължения". "От кое монополите се плашат най-много - да не си получат парите. Не е незаконно да платите част от фактура, може и 1 лев. Дори тока нямат право да го спрат. Сами си отговорете какво ще стане с ЕРП-тата, ако всички платим 3 месеца само по лев. ЩЕ СИ ОТИДАТ САМИ и няма как да заведат дела срещу България за неспазване на договор".


Няма коментари:

Публикуване на коментар