5.04.2013 г.

Утре е друг живот - новото заглавие от поредицата „Ератрилър“


На 8 април „Ера” представя един роман на френския автор Тиери Серфати. „Утре е друг живот“ влиза в поредицата ни „Ератрилър“ напълно заслужено. С умело преплетения си сюжет, наситен с обрати и емоции, романът е истинско предизвикателство за досетливостта на читателя!
Д-р Джейми Бърн пресича на червено с бясна скорост, докато говори по телефона със съпругата си. Миг преди да катастрофира вижда собствения си живот като на филмова лента. За какво съжалява? Че не е напуснал жена си Инес, която вече не го обича и не иска деца.
На следващата сутрин Джейми се събужда... в дома си. Той е в перфектна форма, колата му е непокътната. До него лежи красива млада жена, която твърди, че му е съпруга, а в къщата тичат и две малки момченца – синовете му. Джейми никога не ги е виждал, но те са сбъднатата му мечта. И определено са убедени, че са неговото семейство. Но той няма представа какво се е случило.
Срещата с познато лице – неговият приятел Тоби, дава отговор, който поне отчасти успокоява Джейми – той има амнезия, а Инес е загинала при катастрофата. Д-р Бърн е готов да приеме това обяснение и да се наслади на живота с прекрасната си съпруга и мечтаните синове.
Едно телефонно обаждане преобръща още веднъж живота му. Инес е жива, опитва се да го шантажира и го въвлича в преследване, от което зависи неговото бъдеще... и миналото му.
Между илюзията и реалността, гонен от полицията, Джейми прави собствено разследване. Напредва с убийствено темпо към неизбежния финал, без да знае какво го очаква – сбъднатата мечта или затвор и край на всички надежди.
Точно, когато се усъмним, че сюжетът на Тиери Серфати тръгва по добре познати коловози, той прави изумителен ход, който ни въвлича в нови догадки. С ловкост, предизвиква досетливостта ни и ни оплита в мрежа от предположения и колебания. Умело преплел сън, кошмар и реалност, Серфати ни омайва с наситено от емоции приключение. Майсторски структуриран, „Утре е друг живот” е сравняван с най-добрите романи на Харлан Коубън и Майкъл Конъли.
За автора:
Тиери Серфати е завършил медицина и е работил като общопрактикуващ лекар. През лятото на 1998 г. той пише първия си трилър и го изпраща на няколко издателства. Изненадващо, дори и за него, получава три положителни отговора. Романът е публикуван през 2000 г. и жъне мълниеносен успех. Следват още пет трилъра, които затвърждават мястото на Серфати сред най-добрите в жанра. Днес романите му са преведени в десетки страни. Освен трилъри Тиери Серфати пише и детски книги, които са издадени под псевдоним. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар