4.04.2013 г.

Станишев срещу Лиляна Павлова в битка за вота на Стара Загора

Лидерът на БСП Сергей Станишеф ще води листата на червените в предстоящия вот, като срещу него излиза бившата регионална министърка на ГЕРБ Лиляна Павлова (логично е дамата да е кандидат в близост до магистрала). От парламентарните партии само още един от водачите на листи е сигурен – това е Иван Иванов от ДСБ.
Засега партиите редят листи, като червените направиха доста размествания, като вместо селски кмет, втори стана Георги Гьоков, т.е. БСП има добри места за местни кадри. При ГЕРБ-а все още не е ясен окончателния списък с кандидатите. ДСБ пък обяви че ще се бори за два мандата, ако разбира се прескочи изборната бариера. Атака все още не е обявила кой ще е нейния водач, същото важи и за останалите партии.
Въпреки протестите, които доведоха до извънредния вот, засега никоя партия не говори за това, как ще действа по важните за развитието на региона теми – комплекса „Марица изток”, проектите за летището, тунела под Шипка и т.н., теми, които винаги се предъвкват в предизборните кампании и винаги се отлагат за по-добри времена.
Същият подход, партиите имат и към останалите общественозначими проблеми. Очаквано, те ще засипят избирателите с купешки приказки за нови работни места, финансова стабилност, еврофондове и приоритети, от които на обикновените граждани няма нищо да разберат. Така че, поне засега, новите избори не предлагат нищо ново…

Няма коментари:

Публикуване на коментар