8.04.2013 г.

Излиза дигитална книга за Led Zeppelin


От 15 април имаме шанса да се сдобием с дигитална книга за едни от най-великите рок музиканти.  “Led Zeppelin: Sound And Fury” е създадена от известния фотограф Neal Preston. Книгата предлага безпрецедентен и цялостен поглед върху света на Led Zeppelin. През обектива на Preston читателят ще може да разгледа стотици снимки (над 100 от които не са показвани досега), аудио коментари и разяснения от Preston, видео и текстови интервюта с хора, работили с бандата, а също и меморабилия и сетлистове от техни концерти, снимки на които също са включени и в книгата.
Читателят може да разгледа невиждани досега кадри с Led Zeppelin и да ги последва не само на сцената, но и зад кулисите. “Led Zeppelin: Sound And Fury” съдържа интро от Stevie Nicks и участие на банди като My Chemical Romance, Heart, Mastodon и много други.
Никой друг фотограф няма такъв достъп до Led Zeppelin, колкото Neal Prestonе е имал. Всяка снимка на бандата от периода след 1973 година, позната на феновете, е вероятно една от фотографиите, направени от Preston. “Led Zeppelin: Sound And Fury” ще те потопи в тесния кръг на групата с брилянтни снимки на сцена, откровени бекстейдж кадри, лични фотографии на бандата, заснети на два от личните им самолета, както и снимки от пресконференции, филмови премиери, частни партита на групата и други.
Кариерата на Neal Preston започва, когато той все още е в гимназията и продължава и до днес. Негови фотографии са се появявали във всички възможни медии: на кориците и по страниците на световните списания и вестници, в книги, по телевизионни шоута, документални филми, билбордове, винили, CD и DVD издания – буквално почти навсякъде.
Неговият списък с клиенти представлява една истинска плеяда от рок величия, включвайки The Who, Bruce Springsteen, Tom Petty, Queen и Fleetwood Mac. Архивът му, натрупан в продължение на почти четири десетилетия, е една от най-скъпите и значими фото колекции в музикалната индустрия и е основен източник на снимки за документалните серии на VH1, Behind Тhe Music, подсигурявайки над хиляда снимки за 50 епизода.
През 1985 година Preston е избран за един от официалните фотографи на концерта на Bob Geldof на стадион Уембли в Лондон. През 1988 година познанството му с Bruce Springsteen му помага да бъде нает като официален тур фотограф за значимото турне на Amnesty International ''Conspiracy Оf Hope''.

Няма коментари:

Публикуване на коментар