12.04.2013 г.

Още една номинация за „Аскеер” за старозагорските театрали

Втора номинация за престижните награди „Аскеер 2013" получи старозагорския драматичен театър. Тя е в категория „Водеща женска роля и е за актрисата Елена Азалова, за ролята й на Мария Гаралда в спектакъла „Калнавал" от Жорди Галсеран. Режисьор на постановката е Петър Денчев.
В началото на април стана ясно, че номинация получава и пиесата „Една седмица страсти". Тя ще се бори за награда в категорията „Съвременна българска драматургия.
Тази година за номинации за наградите „Аскеер" се бориха 83 представления. Те са поставени в периода от 15 април 2012 година до 10 април 2013 г. Категориите, в които ще бъдат връчени награди са 10. В листата за номинациите присъстват творци от 4 извънстолични театри и 3 независими продуциращи проекта.
Освен Азалова номинирани в категорията са Жорета Николова от Народен театър „Иван Вазов" за ролята на Нанси в „Морски пейзаж" от Едуард Олби, постановка Петър Денчев и Илка Зафирова от Малък градски театър „Зад канала"за ролята на Елизабет Лоу в „Когато дъждът спря да вали" от Андрю Бовел, постановка Зорница София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар