3.04.2013 г.

Нова книга с фантастика и ужаси - „Сянката” на Сибин Майналовски


Нова книга на добре познатия в Интернет-пространството български автор на фантастика, фентъзи и ужаси излиза на книжния пазар тези дни. Става дума за Сибин Майналовски – старозагорски автор, живеещ в София, който вече има зад гърба си две издадени електронни книги – Мракът и дъщеря ми и Кръчма "Зелената котка". „Сянката“, както е озаглавена първата му хартиена книга, включва в себе си най-доброто в стила и на двете му предишни – 24 чисто нови разказа, чиито герои варират от ламята Спаска, която се явява на кастинг за герой на нов фентъзи роман, до самия Стивън Кинг, Кралят на Ужасите, който... си е загубил телефона. Естествено, цялата работа няма как да мине и без необходимата доза космически кораби, хищни цветя, кръвожадни котки и какво ли още не, като всичко това обилно е овкусено с доста кръв, малко секс и много философия, която ще ви накара да се замислите дали наистина всичко, описано в книгата, е плод на въображението на автора. Горещо ви препоръчваме да се снабдите с копие от книгата, тъй като в условията на стагнация на пазара книгата на Сибин Майналовски наистина представлява глътка въздух за фантастика, фентъзи и ужаси.
Англоезичният сектор на фантастиката, фентъзито и ужасите има нов конкурент Made In Bulgaria, споделиха фенове на жанровете.
В „Сянката“ заинтересованите ще открият едно истинско богатство – 23 чисто нови разказа плюс бонус: оригиналният текст на „Мракът и дъщеря ми“, признат от специалисти за една от най-добрите български хорър-истории. От разнообразието герои в книгата може да ви се завие свят – от постоянния герой на Сибин Тъмният Маг Тери Сторн, през робот с пристрастия към хазарта (леко авторово намигане към легендата Айзък Азимов), та чак до Ламята Спаска, която заедно със самодивите от „Хаджи Димитър“ и Стамат, далечният правнук на Крали Марко, се явяват на... кастинг за герой в нов фантастичен роман (!!!). Тъй като Сибин Майналовски често е наричан от почитателите си „българският Стивън Кинг“, напълно в реда на нещата си е и присъствието в книгата на самия Крал на Ужаса. Другояче казано, томчето на „Сянката“ ще прави отлична компания на книгите на Шекли, Дийн Кунц и братя Стругацки във вашата библиотека, при това като равноправно, без да се срамува от нищо.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар