5.04.2013 г.

Отново джаз в библиотеката


Регионалната библиотека „Захари Княжески" в Стара Загора ще бъде домакин на джаз вечер, организирана от дуото Николай Карагеоргиев (китара) и Александър Леков (бас). Събитието ще се състои на 8 април от 19 часа.
В проекта, който ще представят пред старозагорската публика, двамата музиканти избират да свирят без ударни инструменти. В началото те изпълняват добре познати на джазовата публика стандарти, но впоследствие наблягат на авторските композиции, които леко отдалечават звученето от мейнстрийм джаза и потапят слушателя в доста по европейски багри.
Дуото подготвя и албум, който се очаква да бъде реализиран в близко бъдеще.
Николай Карагеоргиев и Александър Леков започват съвместна работа като дуо през лятото на 2012 година, по повод серия участия. Карагеоргиев се завръща през същата година в България, след като е прекарал 10 години в Швейцария, учейки в Swiss Jazz School и концертирайки с едни от най-големите имена на световната джаз сцена като Billy Cobham, Swiss jazz orchestra и др.
Леков пък участва в различни формации на повечето джаз фестивали в България, както и зад граница като част от Теодосий Спасов Джаз оркестра и Теодосий Спасов Трио.
Входът за съвместния им концерт в Стара Загора е 6 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар