10.04.2013 г.

Филмът "7 дни в Хавана" с премиера на 19 април

Едно пътешествие из Хавана ни предлагат седем изтъкнати автори в новия проект "7 дни в Хавана". Поканата е отправена към феновете на късометражното кино, ярката кубинска култура, любителите на горещ ром и всички останали, които искат да се потопят в един свят на страхотна музика и танци.
Премиерата у нас ще се случи на 19-и април. Зад проекта стоят Havana Club International с Fullhouse и Morena Films. Продукцията събира седем новели на Гаспар Ное, Хулио Медем, Елиа Сюлейман, Пабло Траперо, Лоран Кантет, Хуан Карлос и Бенисио дел Торо. Всеки техен сюжет е вдъхновен от написаното от кубинския писател Леонардо Падура, който разкрива пленителния дух на Хавана и уникалния начин на живот на местното население.
Всеки епизод е посветен на ден от седмицата, проследявайки всекидневието и необичайния живот на различни персонажи. Бягайки от повечето туристически клишета, този филм рисува душата на града през неговите квартали, атмосфери, поколения и култури по един пленяващ и забавен начин.
Всяка от 7-те истории има самостоятелно развитие, но в същото време са свързани по много начини, създавайки усещане за цялостно драматично единство, отбелязват разспространителите на филма. Общите места допринасят за тази идея: емблематични локации като Old Havana, Malecon или хотел Nacional са фона на много от сцените.
Няколко от героите се преплитат в 7-те части на филма, главна роля от единия епизод е второстепенна в друг. Резултатът е един свързан лабиринт от истории, които надникват в сърцето на Хавана с всичките й социални сфери, криволичещи, прашни улички и тъмни ъгълчета. Продукцията е изумително съчетание между мръсни барове и пленителни природни гледки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар