15.04.2013 г.

"Джанго без окови" не бе одобрен от цензурата в Китай

Излъчването на филма на Куентин Тарантино "Джанго без окови" в Китай бе отменено в деня, в който трябваше да се появи по кината. Заповедта за това е дошла от компанията-вносител.
Дистрибуторът  беше заявил, че  режисьорът се е съгласил на "леки корекции" за намаляване на насилието във филма. "Джанго без окови" е първият филм на Тарантино, който трябваше да се появи на големия екран в Китай.
Специално за китайския пазар Тарантино за пръв път в кариерата си цензурира свой филм, след като предишни негови ленти бяха забранени за излъчване в страната заради сцените на насилие в тях.
“Джанго без окови“, който бе отличен с наградата на американската киноакадемия за най-оригинален сценарий, е кървав уестърн за отмъщение на роби. По думите на режисьора са били съкратени малка част от сцените на насилие специално за да избегне цензурата на Китай, който е най-големият международен пазар за Холивуд.
Преди излъчването на чуждестранните ленти обаче решение за това се взима от културното министерство в Пхенян. Някои филми не достигат до публиката.
Според блогъри прожекцията на филма в киносалоните била дори започнала, когато лентата била спряна, а на зрителите било казано да напуснат салоните. По информация от един от салоните в Шанхай две прожекции успели да се промушат, тъй като нареждането за спирането им дошло прекалено късно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар