27.10.2011 г.

КЗК погва „Стани милионер”

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверка след сигнали срещу тв играта „Стани милионер“, организирана от „Ню Геймс“, съобщиха от комисията.
За няколко дни в КЗП са постъпили над 20 сигнала от потребители, които твърдят, че получават SMS-и или позвънявания, с които ги приканват да се включат в играта, като се твърди, че участието е безплатно.
Текстът на изпращаните от номер 145 SMS-и гласи: „Специално предложение за теб! С безплатно обаждане или SMS на номер 145 може да спечелиш 100 000 лева днес и 1 милион лева Супер джакпот!“.
По думите на други потърпевши, оператор се обажда от номер 1455 и им предлага да отговорят на поредица от въпроси, като ги уверява, че това няма да им струва нищо. Всеки отговор изисква натискане на бутони 1 или 2, а всяко натискане се таксува по 2,40 лв. Това обаче не се съобщава на потребителите.
След приключване на разговора абонатите получавали съобщение, че изходящите им обаждания са ограничени, тъй като са надхвърлили лимита си.
Такива текстови съобщения и обаждания са получавали абонатите и на трите мобилни оператора.
КЗП е образувала производство по разглеждане на всички получени до момента сигнали и експерти на комисията установяват фактическите обстоятелства по случая, се посочва в съобщението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар