7.10.2011 г.

„Под прикритие” стана първия български сериал купен от международен дистрибутор

БНТ продаде на световен дистрибутор правата за разпространение на първия сезон на сериала "Под прикритие". Сделката е била финализирана вчера в Кан, съобщават от пресслужбата на националната телевизия.
Сделката е безпрецедентна, тъй като за пръв път телевизионен сериал от малък пазар като България влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.
Тя ще бъде официално обявена тази вечер на специалното представяне на сериала "Под прикритие" на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком.
Купувачът, американската продуцентска и дистрибуторска компания „Ню Филмс" със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции.
 Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточнява, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала "Под прикритие".
Не случайно той се превежда на два езика - английски и испански, интерес към лентата има не само в САЩ, а и в Латинска Америка, където филмът ще бъде разпространен от партньорската компания на Ню филмс - Lions Gate.

Няма коментари:

Публикуване на коментар