26.10.2011 г.

Икономистите са мнозинство в новия общински съвет в Стара Загора

Новият Oбщински съвет на Стара Загора е пъстър не само заради 12-те партии, чиито представители успяха да спечелят народния вот, но и от професионална гледна точка.
Дали заради глобалната финансова криза, или по чиста случайност, но от 51-те избраници най-много са икономистите - 15 на брой, следвани от инженерите - 13, юристите - 6, педагозите - 5, лекарите - 4. Има само 1 журналист, а един от старейшините е с основно образование.
37 мъже и 14 дами ще градят законите и дневния ред на Община Стара Загора през следващите четири години. 18 от тях вече са полагали клетва в служба на старозагорското гражданство за изминалия мандат 2007/2011.
След като Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова с окончателните резултати, в 14-дневен срок областният управител трябва да свика заседание на новоизбрания Общински съвет на Община Стара Загора.
Заседанието ще се води от най-възрастния общински съветник, в случая от 64-годишния Христо Бонев, от ПП ГЕРБ. На специална церемония се полага клетва за честна и предана работа в името на закона и за честта и добруването на старозагорските граждани.
На първото заседание с тайно гласуване ще бъде избран председател на Общинския съвет, заместник-председатели и председатели на 12-те (засега) постоянни комисии.
Общинският съвет е действащ от клетва до клетва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар