26.10.2011 г.

Два нови български филма излизат на екран до края на годината

Калин Врачански в "Още нещо за любовта"
Две нови български кино продукции ще тръгнат по кино салоните до края на годината, съобщи "A+ Синема".
Романтичната комедия "Цахес" ще бъде на голям екран от 25 ноември. Действието във филма на Анри Кулев по сценарий на Христо Ганев протича както в настоящето, така и в периода на Просвещението. Участват Стоян Алексиев, Касиел Ноа Шер, Захари и Явор Бахаров, Ивайло Христов, Малин Кръстев, Чочо Попйорданов, Мая Новоселска.
Сценарият е създаден по мотиви от приказки на германския писател Е.Т.А. Хофман. Трейлърът на филма може да бъде видян на профила на продукцията във "Фейсбук".
На 16 декември се очаква драмата на Магдалена Ралчева "Още нещо за любовта" с участието на познатия от "Стъклен дом" Калин Врачански. Сценарият на Георги Данаилов е базиран на реални събития от 1945 г., когато млад асистент на разстрелян от Народния съд професор, е интерниран във Варна. Там хирургът среща арменски фотограф и жена, която иска да се омъжи за него въпреки тежкото му състояние. В ролите са още Велко Кънев и Димо Алексиев.
"Още нещо за любовта" получи награда за най-добър оператор (Александър Лазаров) на 14-тия Международен Бердянски филмов фестивал в Украйна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар