17.10.2011 г.

„Игрите на глада” – заснеха първия филм от поредицата

Приключиха снимките на екранизацията по книгата на Сюзан Колинс „Игрите на глада”.
Филмът е първият от поредицата, базиран на трилогията книги, превърнала се в световен феномен и излиза на голям екран на 23 март 2012 г.
Продуцията е заснета изцяло в Северна Каролина, където пейзажът се сменя от гъстите гори, в които е изградена арената на самите игри, до градът на главната героиня Кaтнис в окръг 12 или звуците и гледките на фанстастичния Капитол – футуристичната столица на Панем.
Основните снимки започват на 23 май и продължават общо 84 дни.
В края на август дебютира и първото видео от филма. На тазгодишните музикални награди на МТВ то привлече публика от 12,4 млн. зрители. В него студиото разкрива Арената и кратки моменти от битката на Катнис за оцеляване.
Във филма номинираната за „Оскар” Дженифър Лорънс („Х-Мен: Първа вълна”; „Зимен дар”) си партнира с Джош Хъчерсън („Децата са наред”) и Лиъм Хемсуърт („Последната песен”) в главните роли.
Впечатляващият актьорски състав включва още утвърдени звезди като номинирания за „Оскар” Уди Харелсън („Кримиале”), Елизабет Банкс („Следващите три дни”), Лени Кравиц („Прешъс”), номинираният за „Оскар” Стенли Тучи („Капитан Америка: Първият отмъстител”), Доналд Съдърланд, Уес Бентли („Американки прелести”) и Тоби Джоунс. Режисьор на филма е Гари Рос.
Фантастичният екшън въвлича зрителите в нов свят и обществен ред. Всяка година сред развалините на някогашната Северна Америка правителството на новосформираната държава Панем принуждава всяка от дванадесетте си области да изпрати по едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, да се състезават в Игрите на глада, като трибути. Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване,
Игрите на глада са събитие, предавано в националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят едни с други, докато оцелее само един.
Героинята на Лорънс, 16-годишната Катнис Евърдийн, приема участие в Игрите, заемайки мястото на по-малката си сестра, избрана в жребия, за да я спаси. Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън).
Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома, а ако Катнис иска да се завърне някога вкъщи, в 12-та област, трябва да направи поредица от почти невъзможни избори на арената - между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар