27.10.2011 г.

Берое се измъкна от зоната на изпадащите

Стадиона под Аязмото светна

Трета поредна победа записа Берое, с 1:0 над Славия на Димитровден, в първа среща от 11-я кръг на А група. Това бе и първият мач под новото осветление на стадиона в Стара Загора, който се игра при сериозен зрителски интерес. Беройци прекъснаха и серията от пет победи на сметката на Славия. Преди мача владиката Галактион направи необходимия ритуал за освещаване на обновеното спортно съоръжение.
Арбитърът Ивайло Стоянов, който ръководи втори сериозен сблъсък, само 48 часа след като бе в Ловеч на дербито Литекс-Лудогорец, пак се показа със строгостта си и накъса играта с общо 10 жълти картона и купища нарушения. И двата щаба имаха много претенции към съдийството, не само към неговите грешни решения, но и точно към факта, че играта бива спирана прекалено често.
Единственото попадение падна в 30-та минута, а негов автор стана Емил Ангелов-Бабангида. Засега голмайстор на отбора остава защитника Ваня Джаферович, което говори красноречиво за немощта на зеленобялото нападение. Преди мача се говореше, че победата на беройци е уговорена и абсолютно сигурна. От изнервения мач не стана ясно, дали това е вярно. Въпреки това старозагорци се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече събраха 10 точки, докато Славия е с 19 на шесто място. Следващият мач е с „Черно море”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар