10.10.2011 г.

Концерт на Сара Чанг в НДК на Димитровден

Игра във „Фейсбук” осигурява безплатни пропуски

Ако сте сред ценителите, които искат да видят и чуят предстоящия концерт на Сара Чанг, може да спечелите покани за появата й в зала 1 на НДК на 26 октомври. Тя ще свири със Софийската филхармония, с диригент Максим Ешкенази.
За целта е необходимо да посетите фен страницата на Dnes.bg. във Фейсбук и да довършите изречението "Музиката на Сара Чанг ме вдъхновява за..."
Имената на печелившите, които ще се теглят на случаен принцип измежду всички отговорили или просто коментирали под снимката й във Фейсбук, ще бъдат обявени на стената на фен страницата на Dnes.bg.
Крайният срок, в който може да се включите в играта е 21 октомври. Тогава ще бъдат обявени и късметлиите, които ще идат с някой близък на концерта на Чанг. Трима от вас ще спечелят по една двойна покана за концерта.
Цигуларката започва кариерата си още едва на осемгодишна възраст с Ню Йоркската Филхармония. Като камерен музикант тя сътрудничи с имена като Пинкас Цукерман, Волфганг Савалиш, Йефим Бронфман, Лейф Ове Андснес, Йо Йо Ма, Айзък Стърн и др.
Най-скорошните записи на Сара Чанг за “EMI Classics”, цигулкови концерти на Брамс и Брух с Курт Мазур и Дрезденската Филхармония, получават отлични отзиви от критиката и публиката. Записът й от 2007 година на “Четирите Годишни Времена” на Вивалди предизвиква международен интерес.
Носител е на наградите“Ейвъри Фишър Прайз”, наградата Gramophone за “Млад Артист на годината”, “Дебютант на годината” на международните награди за класическа музика в Лондон и наградата “Нан Па” в Корея.
През 2005г. университетът “Йейл” й дава почетно място в залата “Sprague Hall”. Чанг е и този музикант, който през 2004 г. бяга с олимпийския огън в Ню Йорк за Олимпийските игри. Същата година става и най-младият носител на наградата на Залата на Славата на “Холивуд Боул”. Тогава получава и отличието на Музикална Академия Киджана - Сиена.
През 2006 г. кариерата й „се натоварва” и с още едно признание. Чанг е включена в списъка с 20 влиятелни жени на списание “Нюзуик” - “20 силни жени поемат водачеството”.
За нея Ню Йорк Таймс пише: “Дарованията й са на такова ниво, далеч над всички останали, че ни остава само да бъдем подобаващо стъписани и да се дивим на чудесата на природата. В миналото, художниците щяха да рисуват г-ца Чанг, излизаща от мидена черупка в цялата й прелест - като Венера на Ботичели...”
Концертът й у нас е под диригентството на Максим Ешкенази и е с начален час 19,30 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар