7.10.2011 г.

Уникаленият китайски спектакъл „Благословена степ” показват безплатно в операта

Днес, на 7 октомври от 18,00 ч. в старозагорската опера, община Стара Загора и Посолството на Китайската Народна Република в България ще представят ШОУ-спектакъла на артисти от Национална трупа по изкуствата от Автономен Вътрешна Монголия - Китай. В Стара Загора спектакълът е веднага след столицата, където ще се представи на 6 октомври в Зала 1 на НДК.
Шоуто е единствено по рода си, защото включва в 13 части уникални изпълнения съчетаващи акробатика, танц, игра и солови изпълнения на цигулка с форма на конска глава. В програмата е представено и специфично монголско вокално изкуство "хоомей пеене", което е включено в списъка на ЮНЕСКО за духовното наследство на човечеството през 2009 г.
Националният театър за песен и танц на Вътрешна Монголия е най-голямата артистична трупа в Автономен район Вътрешна Монголия и включва трупа за песни и танци, монголска оперна трупа, симфоничен оркестър, трупа за монголски фолклор, монголски младежки хор, филмов и телевизионен център, изпълнителски център и трупата "Танцуваща красавица".
За 11-те си години съществуване театърът е посетил повече от 20 страни в Азия, Африка, Северна Америка, Европа и Океания. и е спечелил много награди в родината и чужбина.
Повече за спектакъла може да разгледате тук. Заповядайте в Стара Загора, входът е свободен, а концертът е част от програмата на Община Стара Загора за 5 октомври – Празник на Града на липите, поетите и правите улици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар