27.10.2011 г.

Представят новите собственици на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3”

В ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” ще бъде организирана на 3 ноември церемония, на която ще бъде представен новият собственик на електроцентралата – американската нергийна компания КонтурГлобал. Тя е основана преди 5 години. През този период компанията достигна близо 4,000 MW инсталирана мощност в експлоатация и в процес на изграждане в 16 страни на 4 континента.
На церемонията са поканени премиерът на Република България Бойко Борисов, посланикът на САЩ Н.Пр. Джеймс Уорлик, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, представители на областната и общинската администрация, партньори и медии, съобщиха от Икона комюникейшънс груп.
В програмата е предвиден брифинг с участието на Джоузеф Бранд, главен изпълнителен директор на ContourGlobal и Гари Левсли, главен изпълнителен директор на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3”, както и обиколка на централата след официалната церемония.
ContourGlobal е бързоразвиваща се енергийна компания. Съсредоточаваме усилията си в най-интересните и бързо развиващи се пазари по света, където се произвежда електроенергия и се реализират инвестиции, за да се осигури достатъчно енергия за страните с висок икономически ръст, съобщиха от компанията.
На 28 юни 2011 г. ContourGlobal придоби от италианската енергийна компания Енел 73% от капитала на българската компания Енел Марица Изток 3 АД, собственик на ТЕЦ „Енел Марица Изток 3” и 73% от капитала на българската компания „Енел Оперейшънс България” АД, която отговаря за дейността и поддръжката на електроцентралата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар