13.10.2011 г.

Модерно хирургично отделение откриват в МБАЛ „НиаМед”

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев ще открие в МБАЛ НиаМед - Стара Загора хирургично отделение с модерна медицинска апаратура от последно поколение. Събитието ще се състои на 14 октомври от 14,30 часа.
Отделението е разположено на 4-ти етаж на болницата и в него има 17 лежащи места. Негов началник е известният хирург д-р Салабашев. В екипа, който ще се грижи за здравето на пациентите на хирургията в МБАЛ „НиаМед” в Стара Загора, вече работят Д-р Динко Динев, д-р Станимир Андонов, д-р Ален Петров, д-р Делчо Бояджиев, патоанатомът д-р Георги Шомов, и анестезиолозите д-р Емил Тилев, д-р Христо Якимов и д-р Мустафа Бенайда.
Новото хирургично отделение работи със Здравната каса по нови 24 клинични пътеки. Опитният екип извършва хирургия на щитовидна жлеза, хирургия на млечна жлеза, жлъчно-чернодробна хирургия и стомашно-чревна хирургия, ларапоскопска хирургия (безкръвни операции), хирургия на перианално пространство (хемороиди, кисти и фистули и фисури), хернии, апендисит и други.
Екипът на МБАЛ НиаМед притежава разрешително за извършване на лапароскопски (безкръвни) операции.
За гарантиране на професионална работа на европейско ниво болница НиаМед осигури на своята хирургия ново поколение лапароскоп и ендоскопи, както и уникален по възможности 4D ехограф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар