2.10.2013 г.

Виртуозът Ал ди Меола ще свири песни на „Бийтълс” в столицата през ноември

Eдин от виртуозните китаристи в света пристига за поредната си изява в България, която няма да има нищо общо с другите. В две вечери Ал ди Меола ще представи специална селекция от мелодии на "Бийтълс" в своя интерпретация. Концертите са на 25 и 26 ноември в столичния Sofia Live Club.
Роден през 1954 г. в Джърси, Ди Меола започва музикалния си път с изучаването на барабани, но под влиянието на "Бийтълс" китарата скоро става основният му инструмент. С годините музиката на Майлс Дейвис пренасочва бъдещата легенда към джаза. През 1974 г. е включен от Чик Кърия в групата му Return To Forever, като остава с него две години. През 1976-а издава първия си солов албум Land of Midnight Sun, в който свирят Кърия, Стенли Кларк, Джако Пасториъс. Наред с богатата си солова кариера Ал си сътрудничи успешно с бас китариста Стенли Кларк, кийбордиста Джан Хемър, виолиста Жан-Люк Понти, китаристите Джон Маклафлин и Пако де Лусия, Пол Саймън.
50 години след началото на "бийтълманията" Ди Меола се връща към корените си с трибют проекта All Your Life. Акустичното шоу съдържа 14 от най-известните творби на легендарната четворка от Острова, пречупени през неговия поглед и стил. Класическите мелодии на Джон, Пол, Джордж и Ринго са преплетени с фламенко, бързи китарни рифове и фюжън джаз.
Шоуто на китарното гуру ще отбележи и дебюта на българския пазар на нова промоутърска група - Simple Events Sofia. Извън страната компанията е организирала концерти на Ленард Коен, Елтън Джон, Джо Кокър, Дъ Нешънъл и др. За 25 и 26 ноември организаторите обещават по-интимно шоу от обичайните в зала. Цените са 50 лв. за правостоящ билет и 120 лв. за вип пакет, включващ близки места до сцената, питие-комплимент и подарък от официалния мърчандайз на звездата. За желаещите да се срещнат с виртуозния китарист са предвидени специални meet&greet пропуски на цена от 30 лева към основния билет. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар