11.10.2013 г.

Нова транспортна схема въвеждат в Стара Загора

Обмисляната два мандата и половина промяна на транспортната схема в Стара Загора вече ще започне да се прилага. От община започват изпълнение на проекта на инж. Пламен Буланов за нова организация на много еднопосочни улици и кръгово движение в централната градска част. Това стана ясно от пресконференцията на кмета Живко Тодорв и заместниците му Йордан Николов и Янчо Калоянов.
Една от улиците ще бъде “Хаджи Димитър Асенов”, по която движението ще бъде от юг на север. А по бул. „Руски“ и „Отец Паисий“ автомобилите ще се движат в обратната посока. Ще бъдат построени два нови светофара на кръстовищата – ул.„Отец Паисиий“ и „Г. Гурко“ и на бул.„Руски“ с ул.“Г. Гурко“. В момента върви процедура на обществена поръчка за изработване на пътните знаци.
Това трябва да облекчи трафика на града, въпреки че вероятно мерките няма да са достатъчно ефективни. Ремонтът на тротоарите от широко регламентирания проект се извършва така, че нови паркоместа няма. Дори и да се въведе такса за паркиране пред домовете в най-натоварените квартали за собствениците на автомобили пак не е помислено. За паркиране те имат единствен вариант – на новопоставените плочки, които, сещате се, няма да останат много време в сегашното си състояние…

Няма коментари:

Публикуване на коментар