8.10.2013 г.

"Прелестно изкупление" приключва фентъзи поредицата на Ками Гарсия и Маргарет Стоъл

Отново в света на фантастичното и митичното ще ни отведе "Прелестно изкупление". Авторките Ками Гарсия и Маргарет Стоъл описват свят на романтика, магия и мистика, с което приключват финалната част от поредицата.
Книгата, която излиза у нас на 7 октомври е последната четвърта книга. Началото е поставено с „Хроники на чародейците”, превърнала се в световен бестселър.
Ражда се на шега – като облог по време на приятелски обяд. С общи усилия Гарсия и Стоъл създават великолепна готическа приказка в съвременността – врата към мрачния свят на магии и мистерии, на чародейци и древни проклятия.
„Фактът, че не трябваше да пиша сама, а го правех с най-добрата си приятелка, бе подарък за мен, споделя Гарсия. Аз правех нещо, което обичам, с човек, когото обичам, за децата, които обичаме”.
В „Прелестни създания” (Книга първа) Итън Уейт открива, че е влюбен в Лена Дюшан. Тя е красива, опасна и прокълната. Над двамата тегне общо проклятие и никой от хората, които обичат, не е в безопасност.
В „Прелестен мрак” (Книга втора) Лена е призована и от Светлината, и от Мрака. Това нарушава Световния ред и има ужасяващи последствия за всички в Гатлин.
В „Прелестен хаос” Итън Уейт се принася в жертва, за да спаси не само момичето, което обича, но и целия свят. В „Прелестно изкупление”, след възстановяването на Общия ред той открива, че смъртта може да бъде също толкова голямо предизвикателство, колкото и животът. Предстои му дълго пътуване в отвъдния свят, за да не изтлее напълно като сянка и да намери начин да се върне при Лена и любимите си хора.
С помощта на Великите и на странници, които среща по пътя си, Итън ще се изправи пред Отвъдното съдилище на Пазителите и ще се опита да пренапише съдбата си в „Хрониките на чародейците”.
В Гатлин Лена е готова на всичко, за да му помогне, дори това да означава, че трябва да се довери на стари врагове и да рискува живота на семейството и приятелите си.
От последната част ще разберем дали двамата ще докажат, че смъртта може да е само началото на безсмъртието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар