28.10.2013 г.

"Наказателен патрул" нов криминален трилър от "Ера"

На 28 октомври издателство "Ера" пусна на книжния пазар новата си книга "Наказателен патрул". Авторът Кери Уилкинсън е един от най-продаваните автори на Острова. 300 000 екземпляра от тази книга са продадени само в Обединеното кралство. Той е истинска сензация в този твърде английски жанр, какъвто е криминалният роман.
Когато сериен убиец е на свобода, обществеността оказва голям натиск върху полицията. Но този случай е по-различен. Всички жертви са закоравели престъпници. За медиите това е сензация – предполагаем отмъстител, който вилнее по улиците.
Сержант Даниъл поема разследването. Но след няколко разпита на заподозрени попада в задънена улица. А висшестоящите изглежда са доволни, че някой „разчиства“ улиците. Когато кръвни проби от местопрестъплението съвпадат с тези на престъпник, който излежава доживотна присъда, сержант Даниъл се изправя пред наглед неразрешима загадка.
„Наказателен патрул“ е част от хитовата поредица с детектив Джесика Даниъл, която разби класациите на английския „Амазон“.
Кери Уилкинсън дебютира плахо на книжната сцена, като публикува първия си роман в електронен формат. Три месеца след появата му завоюва челно място в класацията за най-продаван роман на Острова. Следващата книга на автора – „Наказателен патрул“, затвърждава първоначалния му успех и го нарежда сред най-предпочитаните имена на британската литературна сцена за 2011 г.
През 2013 г. излиза четвъртият роман от серията с детектив Даниъл и веднага се нарежда сред двайсетте най-продавани книги на „Амазон“ на хартиен носител.

За автора:
Кери Уилкинсън е журналист по образование. Слави се с болезнената си любов към крикета и с постоянните си оплаквания от лошото време. Това недоволство го отвежда от родния Съмърсет в Ланкашър, където живее и днес.
Сензационният успех на романите му го нарежда сред най-продаваните английски автори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар