23.10.2013 г.

Библиотека „Родина” награждава победителите в конкурса „Разкажи за културното ни минало”

На 25 октомври (петък) от 17 часа, в зала 33 на Регионалния исторически музей в Стара Загора ще се връчат наградите на победителите. Първата награда е диплом и уикенд за двама, като мястото ще е по избор на първенеца в конкурса. Втора и трета награда са предметни, а всички участници ще получат диплом, както и книги. Библиотека “Родина” и библиотека “Искра” ще подарят безплатна читателска карта за 1 година за участниците от старозагорска и казанлъшка община. Нашата идея е да превърнем този конкурс в традиционен и награждаването да става всяка година за 5 октомври – Деня на Стара Загора. Всички видеоклипове и презентации ще бъдат качени в сайта на библиотека “Родина”, това ще направят и партньорските организации по проекта, заяви директорът на градската библиотека Слава Драганова.
15 души с общо 11 презентации и видеоклипове участваха в конкурса ”Разкажи за културното ни минало” по проект ”Старозагорска е-памет” на библиотека “Родина”. Участниците са на възраст от 18 до 56 години и са от Стара Загора, Казанлък, София, Варна и Нова Загора.
Представени са 3 видеоклипа и 8 презентации, които разказват за Мъглижкия манастир, за традиционен обичай – рязане на брада от с. Ръжена, за читалище “Пробуда” в с. Сърневец, за художника Иван Милев и други материали, които популяризират културно-историческото наследство на Стара Загора, Казанлък и региона.
Конкурсът “Разкажи за културното ни минало” е част от проекта “Старозагорска е-памет”, финансиран по Грантова схема за иновативни проекти на Програма “Глоб@лни библиотеки – България”. Обявен е от библиотека “Родина” и от партньорите й – Общинска библиотека “Искра”-Казанлък, библиотеките в селата Кирилово, Хрищени и Калояновец, и РИМ-Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар