25.10.2013 г.

Новите приключения на Актерикс излизат на 23 езика

След 8-годишна пауза 35-ата книжка с комикси за приключенията на Астерикс излизат на 23 езика в 15 страни, предаде Франс прес.
Първоначалният й тираж е 5 милиона екземпляра. "Астерикс при пиктите" е първата подобна книжка с комикси, създадена без участието на Юдерзо, пише БТА. Автор на текста е Жан-Ив Фери, а на рисунките е Дидие Конрад, който е съумял да се доближи до майсторството на Юдерзо.
Книжките за приключенията на Астерикс са най-продаваните комикси в света - 352 милиона екземпляра. Те са и най-превежданите комикси в света - на 111 езика и диалекта.
Новите приключения на Астерикс и Обеликс са свързани със страна, която има нещо общо с Шотландия. Там идват древните римляни и се водят епични битки, съпроводени, разбира се, с много шеги.
Историята започва в галско селище, затрупано от сняг. Астерикс и Обеликс търсят миди, но вместо на мекотели, попадат на татуиран колос в шотландска поличка в зелено и жълто, който езамръзнал в голямо парче лед. Астерикс и Обеликс разбират, че става въпрос за пикт, дошъл от далечна Каледония (Шотландия).
По-късно събитията отвеждат Астерикс и Обеликс при пиктите, за които става ясно, че са "луди глави". Те обичат да си разменят удари с юмруци и да хвърлят стволове дървета - "спорт", който много допада на Обеликс.
Същевременно пиктите започват епични боеве с древноримските легиони. В края на краищата добрите пикти побеждават, а Астерикс и Обеликс се връщат в галското селище и всичко завършва с голямо пиршество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар