29.10.2013 г.

Поп и рок в операта със спектакъла „Заедно сами”

На 31 октомври Държавна опера Стара Загора ще представи красивия, забавен, остроумен и закачлив танцов спектакъл Заедно сами. Костюмите, хореографията и режисурата са на Анна Пампулова.
Спектакълът Заедно сами е изграден от разнообразни по настроение танци върху съвременна поп и рок музика, проследяващи различни емоционални състояния в двойките. Основната идея е вниманието към човека до нас, към споделянето на болката и любовта. Спектакълът е и възможност, чрез която младата зрителска аудитория да бъде привлечена в театралната зала и запозната със съвременните форми на танц и актьорско майсторство. Човешките настроения и различните форми на танцовото изкуство са в основата на хореографската идея. Излъчването и енергията са в пълен синхрон с движенията.
Спектакълът ще се състои от 19:00 часа на 31 октомври, С него ще участват: Ромина Славова, Петя Вънева, Кремена Костова, Станко Танев, Цветелина Танева, Валери Кондратцев, Пенка Димитрова, Ивелин Христакиев, Нели Физиева, Юлиана Василева и др. Художествен ръководител на балета при Държавна опера-Стара Загора – Алида Бонева, съобщиха от пресцентъра на Операта.
Анна Пампулова е професионална балерина с близо 18 години изяви в Националната опера и балет. Завършила е НБУ като педагог по класически танц и съвременни танцови техники, балетен режисьор, хореограф. От 1999 г. до днес е преподавател в специалност Танцов театър на департамент Театър в НБУ. Хореограф е на редица танцови произведения, също е носител на редица отличия и награди от национални и международни балетни конкурси за съвременна хореография. Печелила е награда за съвременна хореография от престижния Международен балетен конкурс, Варна; хореографски международен конкурс на името на Маргарита Арнаудова – голямата награда. Участвала е в редица телевизионни реклами и филмови продукции. А съвсем скоро придоби научната степен Доктор на тема Танцуващото човешко тяло, социално-комуникативни функции и движенчески аспекти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар