18.10.2013 г.

„Аватар” „вдига технологичното си ниво – вече и на 4D

Излизането на филма на Джеймс Камерън през 2009 г. предизвика безпрецедентен интерес и рекордни приходи (почти 3 млрд. долара), ненадминати и досега от друга кинопродукция. Години наред зрителите непрестанно питат дали е възможно той отново да се завърти на голям екран. И ето - прожекции на "Аватар", мастериран в 4D, започват от днес в Cinema City Paradise, София.
Те ще ни върнат към историята на Джейк Скъли - парализиран бивш морски пехотинец, който е изпратен в красивия, но опасен свят на Пандора, населена от шестметрови сини хуманоиди. В 4DX историята оживява с уникална хореография и смесица от въздух, вода, аромат, движение и вибрации в синхрон с действието на екрана. Ефектите стимулират сетивата на зрителите далеч отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните киносалони.
Първите 4DX кина в света отварят през 2009 г. в Южна Корея, управлявани от CJV. 40 такива салона работят вече в Тайланд, Китай, Мексико, Перу, Бразилия, Израел и Русия. В Европа 4DX технологията пристига през 2013 г. През последните месеци в четириизмерни версии бяха преработени и прожектирани "Умирай трудно", "Хобит", "Здрач: Зазоряване - част 2", "Ледена епоха 4", "Невероятният Спайдърмен", "Отмъстителите". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар