6.03.2013 г.

„Обратно броене” е деветата книга на Лев Пучков от поредицата за „Спецназ”


Има хора, за които войната никога няма да свърши. Сред тях е Лев Пучков. Доказва го с романа си „Обратно броене“, което вече е на книжния пазар у нас.
Авторът ни запознава с отряда на полковник Иванов, който е зачислен към Комисията за борба с корупцията. Но тук опитните бойци трудно могат да постигнат забележителни резултати, защото разследват високите етажи на управлението и най-влиятелните личности в Русия. Статуквото на силните на деня изглежда непоклатимо, а властта им се крепи на несметни богатства и жестоки методи на саморазправа.
Все пак според членовете от отряд №9 не съществуват непристъпни крепости и безгрешни хора. Защото, ако се потърси както трябва, почти всяка крепост може да се превземе през таен проход или с помощта на подходящия човек.
Съвсем неочаквано точно такъв човек се обръща към хората на полковник Иванов и те получават възможността да хванат натясно един от най-влиятелните хора в Русия – олигарха Сенковски. Рискът е огромен, но за отряд №9 това само прави мисията още по-вълнуваща.
Самият Лев Пучков споделя, че е могъл да стане бандит или телохранител, ако съдбата не е решила да е писател. Автор е на четири серии приключенски романи. Произведенията му са наситени с много сюжетни перипетии, имат динамичен стил и като отличителна черта – самобитна ирония. Общият тираж на романите му надвишава 3 милиона екземпляра.
У нас е познат с романите „Смъртта идва само веднъж“, „Извънредна ситуация“, „Шест секунди до взрива“, „Негоден за цивилен живот“, „Поясът на шахида“, „Война без фронтова линия“, „Стрелба без предупреждение“, „Нашата лична война“, „Тротилов еквивалент“, „Операция Муджахидин“ и „Синовете на Джихада“.
За книгите си Пучков споделя, че цялата фактология в тях е взета от реалния живот, а героите му са хора, които живеят близо до нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар