22.03.2013 г.

Старейшини ще решават за покупката на ресторанта на Аязмото и за змеевския полигон

Общинският съвет упълномощава кметът Живко Тодоров да направи необходимото общината да закупи бившия ресторант Аязмото, но като му поставя лимит-не по-висок от 560 хил. лева-цена, определена от втората публична продажба.
Това ще бъде една от 46-те точки в дневния ред на сесията, която ще се проведе на 28 март. Каква ще бъде съдбата на терена щели да решат гражданите и Общинският съвет. Нека да придобием имота, а след това ще имаме свободата да решаваме какво ще правим в тези граници, коментира председателят на местния парламент Емил Христов. Нито един кандидат не се яви на обявения търг за продажбата на ресторант „Аязмото" на 12 март. Тогава трябваше да бъдат отворени офертите за имота със застроена площ 832 кв.м.
Заседателите трябва да решат дали да подкрепят внесеното от група техни колеги от ВМРО, Съюз Ст.Загора и БСП предложение за провеждане на местен референдум за съдбата на полигон Змейово. Вносителите предлагат той да се проведе на датата на предсрочните парламентарни избори 12 май. Председателят на Общинския съвет Емил Христов обаче е изпратил писма до ЦИК и до военния министър. Той настоява за отговори на няколко въпроса-на чия територия,общинска или държавна, функционира полигона, дали той е военен или изпитателен, колко граждани са посетили полигона във връзка с разрешението за контрол на дейността му и дали съществува възможност реферндумът да съвпадне с датата за вота за народни представители. „Да бъде ли закрит военно-изпитателния полигон край Змейово" е въпросът, който предлагат вносителите.
На мартенското си заседание общинските съветници ще разгледат няколко наредби. Сред тях е Наредбата за общинските жилища. Ще бъде предложено да се намали от пет на една година срокът, в който общинският имот се обитава от граждани преди те да могат да го закупят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар