8.03.2013 г.

"Кръв за кръв" е щатски филм, направен с датска подкрепа от екипа на „Милениум”

"Кръв за кръв" (Dead Man Down) е американски десант за двама от екипа на "Милениум" - трилогията на Стиг Ларшон, екранизирана първо в Скандинавия, а после претърпяла и холивудска трактовка от Дейвид Финчър. Датчанинът Нилс Арден Оплев стана известен извън границите на родината си тъкмо с "Момичето с татуирания дракон", а интересната и чувствена Нуми Рапас бе неговият избор за ролята на Лисбет Саландер.
Двамата си партнират и в "Кръв за кръв", където работата им е подплатена с имената и на Колин Фарел, Доминик Купър, Терънс Хауърд, Изабел Юпер. Сравнително стандартната история за отмъщение, което се сервира студено, е поднесена от Оплев майсторски. Той разказва по-бавно, отколкото би го направил средният холивудски режисьор, и отделя време за детайлите; но във филма му не липсват и няколко престрелки и сцени с насилие, изправящи зрителя на ръба на стола.
Виктор (Фарел) е убиец от мафиотска група. Но в миналото му има нещо, което го кара да е нащрек спрямо колегите си. Особено когато започват един по един да измират. Беатрис (Нуми) е козметичка, която е обезобразена в катастрофа. Двамата тръгват по пътя един към друг, планирайки всеки своето отмъщение. Докато накрая конците им се оплетат безвъзвратно. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар