4.03.2013 г.

РЗС се разведе с Марешки иска „брак” с граждански организации

Протестите във Варна продължават да държат на прицел градоначалникът Кирил Йорданов, на когото искат оставката. Неочаквано това доведе до още политически последствия – ГЕРБ оттегли подкрепата си за кмета, а бившия коалиционен партньор Яне Янев разлюби Марешки и каза, че оставя място в листите си за гражданските сдружения.
Политическият съвет на "Ред, законност, справедливост" - РЗС, на разширено заседание с областните координатори, реши да уважи исканията на огромната част от гражданите на Варна, които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той, заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов, са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна. Това заяви пред Агенция "Фокус" лидерът на РЗС Яне Янев.
Ние изразяваме нашата солидарност с протестиращите във Варна и затова оттегляме политическото си доверие от Марешки и денонсираме споразумението с партията му, каза Яне Янев.
От днес РЗС стартира национална политическа кампания – „Влез в политиката, смени системата”. Ще предоставим депутатските места, които бяха предвидени за Марешки, на граждани и граждански организации, каза Яне Янев.
Това е поредната преустройка на Янето, който явно се опитва да яхне „народната вълна”.
Веселин Марешки се появи
вчера сред протестиращите във Варна. Той заяви, че е призовал всички общински съветници да подадат оставка и да отговорят на обвиненията, насочени срещу тях от хората. Но думите му бяха заглушени от мощно освиркване. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар