15.03.2013 г.

Общината ще откупува ресторанта на Аязмото

Стара Загора е на път да си върне култовия ресторант „Аязмото” на върха на едноименния парк, който от години тъне в руини.
На предстоящата общинска сесия в края на месеца ще внеса предложение общината да участва в обявения търг за продажбата на ресторанта”, обяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Култовият по времето на комунизма ресторант с лятна градина, нощен бар и два подземни гаража, бе приватизиран от работническо-мениджърско дружество на работещите в него малко след демократичните промени. След това преминава през няколко прекупвачи, последният е старозагорският предприемач Стойчо Кълвачев – Кълвача. Той се опита да си спретне резиденция на негово място. Изтърбуши архитектурното, според специалистите, бижу и започна мащабно строителство в защитената от закона територия. След масови протести на гражданството строежът бе спрян, опасан с ламаринена ограда и тъне в руини вече 7-8 г.
Заради неизплатен банков кредит на Кълвачев ресторантът и прилежащите имоти бяха обявени в началото на месеца за разпродажба от банката-кредитор при първоначална цена 685 хил. лв. Мераклии да го купят обаче не се намериха и частният съдебен изпълнител вече обяви, че на втория търг обектът щял да бъде предложен с 20 на сто евтино или малко над 500 хил. лв. Според експерти възможно било общинарите ще изчакат още един провален тур, за да бъде свалена още цената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар