11.03.2013 г.

„Убиец назаем” е нова книга на Лора Лазар

Зловещи тайни, подла конспирация, фатални жени с тъмно минало, депутат, натопен за убийство, престъпни групировки, кървави пари и препускащо действие – всичко това в криминалния трилър „Убиец назаем“ на Лора Лазар. Криещата се зад този псевдоним авторка, преди две години спечели конкурса „По стъпките на Агата Кристи” с „Чашата на проклятието”. 
След кървавата жътва в „Грешният квартал“ Лора Лазар вдига мизата – в „Убиец назаем“ на прицел са вече богати, считащи себе си за недосегаеми политици. Глутница убийци в полицейски кожи под водачеството на мистериозна дама, наричана само Вълчицата, задействат сложна конспирация, която ще разтърси държавата. Полицейският инспектор Мишената отново е на линия, прям и груб по своя си чаровен начин, но този път няма по какво да се води – всичко е оплетено в неяснота и лъжливи следи. Началниците му настояват да обгрижва местния депутат, по чиято красива и млада съпруга е стреляно в една буреносна нощ, но нещо около мастития политик не изглежда никак чисто... Кой и по кого е стрелял става все по-неясно, а кукловодите, скрити в сенките, се готвят да ударят още по-нависоко, използвайки своя убиец назаем...
„Убиец назаем” е най-новият и грабващ вниманието роман на една мистериозна, но невероятно талантлива българка, която предпочита да подписва произведенията си под артистичния псевдоним Лора Лазар. Името на Лазар успя за последните две години да се наложи като едно от водещите в областта на мистериите и криминалната литература. Сюжетите й замесват актуални за съвременността ни интриги с мрачни загадки, разследвания, драматични обрати и харизматични герои, злодеи и антигерои в една истинска книжна буря от сладко напрежение и патологично любопитство, а всичко това е поднесено с блестящ, изчистен и увлекателен стил, който обсебва вниманието на читателя от първата до последната бездиханна страница.
С повествованието на „Убиец назаем” Лазар успява не само да запази досегашния си крими-ореол, инспирирана от любими свои автори, сред които са Пол Зюсман и Мери Хигинс Кларк, но и съумява да развие собствените си неоспорими и оригинални писателски способности, предлагайки ни книга, която поднася изненада след изненада на любителите на „престъпните” жанрове, без да повтаря познатите вече модели от предните си творби. Личи си, че Лазар не само има амбициите да запази твърдите си позиции на художествения небосклон, но и се стреми да еволюира като автор, да продължи да ни провокира със сложните си фабулни решения и да поддържа високо литературно ниво.
„Убиец назаем” е част от успешната поредица „Magica”, която предлага произведения на изключителни писателски майстори като Гийом Мюсо, Ан Райс, Питър Уотс, Саймън Грийн и Шърли Джаксън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар