13.03.2013 г.

С „Великият Гетсби” откриват новото издание на кинофестивала в Кан

Филмът "Великият Гетсби" на австралийския режисьор Баз Лурман с Леонардо ди Каприо в централната роля е избран да открие 66-ото издание на Кинофестивала в Кан на 15 май, съобщават организаторите. Лентата ще бъде прожектирана в театър "Люмиер" и е извън официалната състезателна програма. Тя е втората прожекция в 3D, с която се открива фестът в Кан.
Първата беше през 2009 г. с анимацията "Up". Партньори на Ди Каприо във филма по знаменития едноименен роман на американския писател Франсис Скот Фицджералд са Тоби Магуайър, Кери Мълиган, Джоел Едгъртън и др.
В същото време новините от света на киното изненадват с факта, че прочутият кинорежисьор Стивън Спилбърг смята да продуцира филм в Кашмир. Той се е насочил към фактическата граница между Индия и Пакистан, в оспорваната област Кашмир, уточнява индийският печат.
Спилбърг, който в момента се намира в Мумбай, столицата на индийската филмова индустрия, заявява пред в. "Таймс ъв Индия", че филмът ще бъде направен от неговата киностудия DreamWorks Studios и от индийския й партньор Reliance Entertainment. "Вече сме готови със сценария. Част от снимките ще бъдат в Кашмир, но засега все още подбираме актьорския състав, конкретното място и режисьора на лентата", посочва той. Спилбърг е в Индия както заради новия филм, така и за да празнува там успеха на своя филм "Линкълн". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар