27.03.2013 г.

Книга за Мао представят авторите й у нас

Авторите на навярно най-авторитетният труд за китайския лидер Мао Дзeдун идва у нас. Жун Джан и Джон Халидей ще се срещнат със студенти и преподаватели в Центъра за Източни Езици и Култури към Софийския университет на 1 април от 18.00 часа. Те ще бъдат представени от проф. дфн Александър Федотов.
Двамата гости ще разкажат за книгата си „Мао: непознатата история“, която е плод на задълбочени проучвания и интервюта с представители на неговия най-тесен кръг, мълчали дълги години. Книгата представлява необикновена биография, която служи като горчиво предупреждение за опасностите от всяка политическа система, отхвърляща демокрацията, свободата на словото и върховенството на закона.
Жун Джан е първият гражданин на КНР, защитил докторат в британски университет. Родена е в Китай през 1952 г., упражнява различни занаяти, по-късно завършва английска филология и преподава в Съчуанския университет. Заминава за Великобритаия през 1978 г. Книгата й „Диви лебеди“, публикувана през 1991 г., е отличена с престижна награда.
Джон Халидей е бивш преподавател в Кингс Колидж. Той е автор и редактор на осем книги.Визитата им ще продължи и на 2 април, когато от 14.40 ще се срещнат със студенти и преподаватели в Нов Български Университет, а ден по-късно ще се срещнат с широката публика в Пловдив, където от 18.00 часа ще са в книжарница „Хеликон“. Последно ще представят книгата си в София на 4 април от 18.00 часа в книжарница „Гринуич“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар