15.03.2013 г.

„1003... и то само в Испания" премиерно в старозагорския театър

„1003... и то само в Испания" от Росица Обрешкова е спектакъл за неутолимата нужда от любов и внимание, за пристрастяващата сила на привличането, за мъчителното остаряване, което дава мъдрост, но отнема очарованието на живота.
Легендата Дон Жуан, мъжът-мечта, видян по пантофи, с болки в кръста и изпълнен с дързост, която няма как да бъде реализирана.
Къде отива любовта, когато няма кой да я живее? Защо изпитваме нужда да се жертваме, дори когато липсва достоен идеал, в името на който да направим своята жертва?
Мъжът и жената като идея в чист вид, превръщането на един жив човек в легенда, и трудно ли се обитават легендите.
Сблъсъкът между младостта и старостта, порока и честта, лъжата и истината - в един съвременен български спектакъл, който се реализира за пръв път в ДТ „Гео Милев".
Автор на пиесата и неин режисьор е Росица Обрешкова, една млада, но вече утвърдена фигура на българската театрална сцена.
Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а хореографията - на Валерий Кондратцев. В ролите ще видим: Ивалин Димитров, Делян Илиев, Тихомира Темелкова, Димитър Митев, Георги Райчев, Тодор Тодоров, Павлин Танев, Елена Азалова, Ивелина Колева, Миленка Сотирова, Светла Тодорова.
Премиерно пиесата бе показана на 14-и, а на 21 март от 19.00 часа на голяма сцена в ДТ „Гео Милев" е второто представление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар