14.03.2013 г.

Дисни пуска нови серии с Мики Маус

На сайта Disney.com вече може да се види първият анимационен филм от новата серия за Мики и Мини Маус. Той се нарича "Триумфалният кроасан" и в него Мини Маус пече кроасани, които трябва да достави в кафене и за това е нужно да премине през центъра на Париж с мотоциклет. Това е първият от 19-те анимационни филма, които компанията Дисни ще пусне в интернет и ще предложи за излъчване на различни телевизионни канали от юли тази година. Място на действието в другите филмчета са Ню Йорк, Токио, Пекин, Венеция и други известни по света градове. Герои са не само Мики и Мини Маус, но и Гуфи, Плуто, Доналд Дък и Дейзи Дък. 
Първият филм с участието на Мики Маус - "Пароходът Уили", е от далечната 1928 година. По-късно, мишокът, на когото са приписани човешки качества, се появява в десетки късометражни и няколко пълнометражни филми. В последните 40 години обаче Мики Маус почти не се е появявал във филмите на "Дисни". От 1980 до 1990 година за него са направени само три късометражни анимационни филма.
През февруари тази година на сайта на създателя на заекът Роджър се появи съобщение за планиран нов филмов проект с името "Марионетка", в който главни герои са Роджър и Мики Маус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар