6.03.2014 г.

Отново ученически фотоконкурс след Кукерския фестивал

Общинският отдел „Образование, младежки дейности и спорт” в Стара Загора организира за трети път ученически фотоконкурс под наслов „Маскарадните игри през моя обектив”, по повод предстоящия на 9 март XVI-ти Фестивал на маскарадните игри.  В него могат да участват ученици от Стара Загора на възраст от 11 до 19 години, които трябва да представят до три оригинални снимки от събитието. Те трябва да се изпращат на адрес: iskra_mldom_stz@abv.bg,  с тема на писмото -  Ученически фотоконкурс „Маскарадни игри”.  Срокът за изпращане на творбите е от 10.03. 2014 г.  до 30.03. 2014 г.  Снимките ще бъдат оценявани от жури, включващо специалисти в областта на фотографията и експерти в Община Стара Загора
На победителите ще бъдат връчени предметни награди - по една за първо, второ и трето място.
Регламент на  общински  фотоконкурс за ученици „Маскарадните игри през моя обектив”
1. Tема – „Моят поглед и интерпретация върху маските и маскарадните игри. Идеята за маскирането и приемането на друг образ. Как видях през моя обектив ХVІ –тите Маскарадни игри в Стара Загора на 09.03.2014 г.?”
2. Право на участие:
2.1. Право на участие имат ученици от град Стара Загора на възраст от 11 години  до 19 години.
2.2. Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в две възрастови групи:
•          11 г. - 14 г.
•          15 г. - 19 г.
3. Условия  за участие:
3.1. Снимките трябва да са до три на брой, да имат заглавие и да са  в дигитален формат JPEG.
3.2. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 1024 пиксела по дългата страна, а резолюцията - не по-малка от 72 dpi.
3.3.Задължително е снимките да бъдат в оригинал, без допълнителни фото ефекти!  Целта на конкурса е да се  покажат и отличат фотосите, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.
3.4. За автор на творбата се счита кандидатът, чието име е записано в текста на имейла, с който снимката е изпратена за конкурса.
3.5. Изпратените за участие в конкурса фотографии могат да се използват от Община Стара Загора за популяризиране на културни събития и дейности.
4. Изпращане на снимки за участие:
     4.1.Снимки за участие в конкурса се изпращат по електронна поща, като прикачен файл, на адрес :  iskra_mldom_stz@abv.bg с тема на писмото -  Ученически фотоконкурс „Маскарадни игри”.
     4.2. Всяка изпратена снимка трябва да отговаря на посочените в точка 3 от настоящия регламент общи условия, като в електронното писмо трябва да са посочени още следните данни: трите имена на ученика, възраст, клас, училище, e-mail за обратна връзка, телефон за контакт.
     4.3.До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с  непълни данни.
     4.4. Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.
5. Срок за изпращане на снимките и обявяване на победителите:
     Срокът за изпращане на творбите е от 10.03. 2014 г.  до 30.03. 2014 г. 
     Победителите  в конкурса ще бъде обявени в сайта на Община Стара Загора.
6. Избор на победители  и награди:
      6.1. Снимките ще бъдат оценявани от жури, включващо специалисти в областта на фотографията и експерти в Община Стара Загора.      
      6.2. Награди :

•          В двете  възрастови  групи  ще бъдат връчени предметни награди - по една за първо, второ и трето място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар