21.03.2014 г.

Куклен сериал тръгва по БНТ2

Изцяло куклен български сериал, какъвто малките зрители отдавна не са гледали може да следят в ефира на БНТ2 всяка събота от 8.30 часа сутринта.
Поредицата е „Благуните”, а главните герои са човекоподобните горски същества – Благуните Габър и Елша, три духчета и бобърът чичо Боб. Те са оригинални не само с имената си, но и с начина им на конструиране и оживяване от актьорите.
Музиката в сериала е изцяло авторска и е поверена на Димо Стоянов от P.I.F., като във всеки епизод има поне три забавно-образователни песни.
Автор и режисьор на „Благуните“ е Илиян Илиев, а всяка серия е с продължителност 26 минути.
Темите, засегнати в отделните епизоди, са заимствани от образователната програма на децата в предучилищна възраст и са свързани с природата, науката и човешките чувства.
„Когато получихме предложението от Илиян Илиев, в продуцентския съвет на БНТ2 решихме, че освен да видим една серия, трябва да „пробваме” как куклите и тяхната история се възприемат от зрителите, за които са предназначени.
Организирахме „премиера” на една от сериите пред деца в различни възрасти, които я изгледаха и възприеха с огромен интерес.”, коментира Екатерина Генова, директор на дирекция „БНТ Свят и региони”.
От петък е българската премиера на първия български екшън-зомби филм. "Код червено" е българо-американска продукция. Описват я като комбинация между хитовите телевизионни сериали “Живите мъртви” и “Братя по оръжие”. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар