27.03.2014 г.

Васко Василев на турне в летните театри през август

След големия успех на концертите си с филмова музика миналата есен - Cinema Concertos, цигуларят Васко Василев се завръща в родината това лято с 6 концерта под открито небе. Те ще се състоят в края на август, като този път музикантът обещава да посети и селища, в които досега не е концертирал.
Началото е в Сандански на 25 август. Следват Пловдив на 27-и, Бургас - 28-и, Варна - 29-и, Велико Търново - 30-и и Русе - 31-ви август. Всички концерти ще бъдат в летните театри на градовете и са с начален час 20.00 ч. Билетите се продават в мрежата на Eventim и са на цени от 20, 30, 40 и 50 лв.
"Винаги съм искал да направя лятно турне и никога досега не съм успявал да намеря време и възможност за това", споделя Васко, чиято програма включва около 250 изяви годишно. "Безкрайно щастлив бях през ноември, когато обиколихме страната със серията концерти филмова музика. Толкова много не исках да свършва. Много хора не успяха да се доберат до билети, защото залите са малки и с ограничен капацитет." Концертът в НДК през миналия ноември например бе разпродаден толкова рано, че цигуларят реши да пусне публика и на генералната репетиция.
В момента Васко Василев е в Япония за концертно турне, което ще продължи до началото на месец май. 43-годишният концертмайстор на Кралската опера в Лондон е един от най-обичаните български музиканти по света и у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар