21.03.2014 г.

Мъпетите отново на екран

Съживена от "Дисни" през 2011 г., менажерията на Мъпетите отново се връща на екран в "Muppets most wanted", чиято премиера в САЩ бе вчера, 20 март, предава Франс прес. Потвърждение, че марионетките на Джим Хенсън очевидно привличат и младите поколения, и техните родители.
След дълги перипетии, завършили с откупуването им от "Дисни" през 2004 г., Кърмит и Мис Пиги намериха пътя към киносалоните през 2011 г. с филма "Мъпетите, завръщането", първата им голяма авантюра на голям екран от времето на "Мъпетите в Космоса" през1999 г., припомня БТА
Филмът пожъна огромен успех, донасяйки на създателите си 158 милиона долара и "Оскар" за песента "Man or Mupet". Което, разбира се, поощри "Дисни" да финансира продължението "Muppets most wanted".
Британският режисьор Джеймс Бобин и сценаристът Никълъс Столър, които са автори и на първия филм, са същите, но актьорите в опус 2 са изцяло подновени с британския комик Рики Жерве и американците Тина Фей и Тай Бърел.
Действието продължава от мястото, където свършва първият филм, когато Кърмит и компания ликуват след триумфалното им завръщане на сцената. Техният мениджър Доминик Бедгай (Рики Жерве) им предлага да предприемат голямо международно турне.
Мъпетите приемат ентусиазирано с изключение на Кърмит - никой не допуска, че Доминик всъщност работи за злодея Константин, който е и двойник на Кърмит.
Филмът оставя верен на основните принципи на мъпетите още от времето на "Мъпет Шоу": непрестанно бликащ хумор, много музика и участие на престижни гости - в случая Селин Дион, която прави дебюта си в киното в ролята на добрата фея на Мис Пиги.
Актьорът Тай Бърел, нашумял с участието си в тв сериала "Модерно семейство", който в "Muppets most wanted" играе ролята на френски инспектор от Интерпол, признава, че Мъпетите, които навремето гледал по телевизията с баща си, винаги са заемали специално място в сърцето му.
Според него те притежават такава индивидуалност, че забравяш, че става въпрос за марионетки. Актьорът изразява и възхищението си към кукловодите. "Колкото повече ги наблюдаваш по време на работа, толкова повече им се възхищаваш", казва той. "Всъщност те правят по седем неща едновременно, докато ти - само едно".

Няма коментари:

Публикуване на коментар