21.03.2014 г.

„Обединени политически сили” ще работят в ползу роду, за града и страната

„Сформираният и обявен от кмета на Стара Загора Живко Тодоров Обществен съвет е една голяма подмяна. Подмяна на граждански организации с хора, пристрастни към политиката и, което е особено важно, с хора, зависими от държавна сигурност”. Това заяви на пресконференция Мирослав Стефанов - областен председател на партия „Синьо единство”. Според Стефанов, кметът е извършил подмяна и на законно избраните 51 общински съветници. Бившият кмет проф. Танчев, заяви че не би влязъл в съвета, дори и ако беше поканен. В списъка липсва и соцлидерът Бойчо Биволарски, който бе основен опонент на кмета на последния местен вот. Събирането на бивши и настоящи властници в един кюп обезсмисля участието в избори, коментират заралийски зевзеци.
 “Големият проблем на всяко управление е, че с течение на времето започва да се капсулира, да се обгражда с хора, които го тупат по рамото, а се случва да се греши. Този Обществен съвет ще бъде моят коректив. Избран съм за кмет, предложен от партия ГЕРБ, но се старая да съм кмет на всички старозагорци. Затова в Обществения съвет намериха място личности, без оглед на политическата им принадлежност. Трябва да умеем да говорим помежду си. Нямам нужда да се препотвърждава волята на кмета, а имам необходимост от хора, които да критикуват и да кажат къде грешим, което всъщност е другото обществено мнение, изказано от експерти”, така Живко Тодоров обоснова пред журналисти създаването на Обществения съвет преди дни.
В консилиума влизат: трима бивши кметове на общината – Антон Андронов, Цанко Яблански и д-р Евгений Желев. В него влизат още доц. д-р Алексей Стоев – директор на старозагорската Астрономическа обсерватория към Института за космически изследвания при БАН, Дамян Георгиев – кандидат-кмет в последните местни избори, спечелил 10 хиляди гласа,Димитър Ангелинов – собственик на фирма „Дерони“, арх. Емил Василев – член на Камарата на архитектите в Стара Загора, Енчо Енев – бивш стопански деятел, политически коментатор, общественик, Илко Русев – изп. директор на ПФК „Берое“, отец Йордан Карагеоргиев – един от старозагорски свещеници, участник в много благотворителни инициативи,Красимира Чахова – изтъкната спортистка, олимпийски шампион от Олимпиадата за ветерани в Торино, известна и като дарител в полза на старозагорци, Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлената палата в Стара Загора, инж. Румен Райков – бивш дългогодишен директор на ВиК-Стара Загора, инж. Христо Михалев – строителен предприемач, активно подкрепящ старозагорския бадминтон.
Някои от участниците, например проф. Яблански е известен с „уникалните” си идеи за построяването на небостъргач в центъра, поставянето на плочи с имената на дарителите, по които се разхождат заралии по алеята до общината и други подобни. Неговият кръг „Форум” се опитва и понякога влияе на вземането на решения на администрацията и досега. Д-р Желев пък бе яростно критикуван от ГЕРБ, на който остави значителен финансов ресурс и сега явно нещата вървят към консенсус на новосформираните „Обединени политически сили”. В тази посока бившият градоначалник и здравен министър д-р Желев работи и в качеството си на лидер на АБВ. Днес президентът Първанов, евродепутатът Калфин са на визита в Чирпанско, Раднево и Стара Загора, утре са в Казанлък. Те също като Живко Тодоров твърдят, че ще поставят ново начало в политиката. Ново…с добре познатите ни стари лица!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар