7.03.2014 г.

Букай – баща и син идват през май

През май се очаква да пристигнат баща и син Букай, поканени от издателя им "Хермес".
В "Двадесет стъпки напред" Хорхе Букай съветва как да израснем и да се превърнем в личности. Той предлага 20 практически и мотивиращи идеи, които ни водят към срещата със самите нас. Всяка една от тях е придружена от проницателни размишления, от истории и притчи, които обогатяват съдържанието на книгата.
В "Погледни отново" Демиан Букай отправя покана за събуждане на изследователския дух, който тлее във всеки от нас. Поощряването на най-прозорливата и търсеща страна от нашето вътрешно Даз" ще ни помогне да открием себе си и да се приемем такива, каквито сме. Авторът предлага как да направим първата крачка към себеосъществяването, към по-пълноценен и щастлив живот. Несъмнено Демиан следва стъпките на баща си. Също е психотерапевт и също като него се впуска в писателското поприще. Всяка идея той илюстрира с примери от филми като "Матрицата", "Междузвездни войни" и др., от книги: Толкин, Урсула Ле Гуин, Михаел Енде, от дзен будизма, а също и с истории, библейски разкази или цитати от древни философи.
Има вероятност много нашумялата в световен мащаб финландска авторка Йохана Синисало да представи романа си "Не и преди залез" у нас по покана на българския си издател "Персей". Тя обра всички големи награди в родината си и бе номинирана дори за американската "Небюла".
Същото издателство е поканило в края на годината да гостува и Курт Ауст, авторът на вече издадения у нас успешен роман "Невидимото братство". Поводът да видим на живо писателя ще е излизането на продължението - "Алхимия на отмъщението". Сюжетът е облъхнат от тайните на Нютон като алхимик, учен и член на тайно общество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар